Knižní adventní kalendář - 25 dní do Vánoc...

Knižní adventní kalendář - 25 dní do Vánoc...

28.11.2021

 

Zapálením první svíčky na adventním věnci nadešel čas těšení, dětských přání, očekávání, ale také příprav a přemýšlení o tom, co ještě pod stromeček. Inspirace není nikdy dost a o tom, že pod žádným vánočním stromkem by neměla chybět nějaká pěkná knížka, není pochyb. Zvláště, když u nás na Jedničce je tolik malých i velkých čtenářů. A protože právě tato skutečnost nás velmi těší a ukazuje, že s tím dětským čtenářstvím to není ještě tak špatné, jak by se možná mohlo zdát, budeme vám každý den přinášet tipy na (nejen) vánoční knihy a vytvoříme tím vlastně takový adventní knižní kalendář.

Bohužel žijeme v hektické době plné stresu, nejistot a přemýšlení, zda ještě někdy bude všechno jako dřív. Anglický spisovatel Herbert George Wells řekl:

„Stroj času skutečně existuje, jsou jím knihy.“

 

Pojďme se tedy s jejich pomocí alespoň na chvíli přenést do světa fantazie, naděje a neuvěřitelných příběhů…

Do Vánoc zbývá 25 dní. Náš adventní kalendář otevíráme sice netradičním, ale zato laskavým a dojemným vánočním příběhem plným tajemství.

Štědrý den býval pro Juliána tím nejkrásnějším dnem v roce. Jenže letos je všechno jinak. Žádné přípravy se nekonají, doma je ticho a smutno, jako by Vánoce vůbec neměly nastat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou Juliánovy starší sestry. Naštěstí Julián potká Hedviku, dívku s nejširším úsměvem na světě. To ona mu připomene, jak krásné mohou svátky být…

Sněhová sestřička je opravdu nezapomenutelným příběhem, který je doprovázený půvabnými ilustracemi a vhodný pro všechny věkové kategorie. V Norsku se okamžitě stal bestsellerem a práva na jeho vydání byla prodána do dvaadvaceti zemí. U nás knihu vydalo nakladatelství Host, což už je samo o sobě zárukou kvalitní četby.

Tuto knihu máme k zapůjčení i v naší školní knihovně.

 




Autor: Markéta Marková