Sedmáci a osmáci mohli konečně vyrazit na výlet

Sedmáci a osmáci mohli konečně vyrazit na výlet

25.06.2021

Tři dva jedna… a zvoní. Před tím posledním zvonkem se třídy 7. A, 7. B a 8. A vydali na třídenní školní výlet na Soseň. Pro dvě tyto třídy to bylo totiž opravdu poslední dobrodružství s jejich třídními učitelkami.

Po společném testování v pondělí 14. 6. přijely dva autobusy a mohlo se vyrazit. Kdo zná cestu na Soseň, potvrdí nám, že už cesta velkým autobusem byla na některých místech dobrodružstvím. Řidiči byli ovšem zkušení a sami nám vyprávěli, jak sjíždějí v chorvatských horách a kopcích mnohem užší silničky. 

Počasí přálo a tak hned po vybalení a obědě vyrazily třídy na první turistický výšlap na Sv. Huberta. V lese nebylo takové teplo, tak všichni cestu v pohodě zvládli. Energie bylo dost i na večerní diskotéku a my jsme byli překvapeni, jak moc to umí sedmáci a osmáci rozjet.

V úterý se sluníčko občas schovalo za mraky a tak náš turistický vedoucí pan učitel Matyska vyslyšel prosby dětí, že chtějí zmrzlinu nebo nanuka a zavelel, že dojdeme až do Jesenice. Před tím si ale ještě žáci užili dopolední program, který vedl praktikant Filip Truhlář. Děkujeme mu za skvělé sportovní aktivity plné smíchu. Pod mrakem sice občas bylo, ale i tak byla teplota vysoká, takže mnoho z žáků využili přestávku u jesenických rybníků k rychlému smočení. Hned se šlo lépe. Cestou zpět jsme vystoupali na Plavečský vrch a viděli i místní Letohrádek. Cestou se pobralo pár menší i větších kusů dřeva na oheň a ukázalo se, kdo z kluků (a vlastně i holek) umí vzít za práci. Naštěstí těch kluků, kteří nepřinesli nic, bylo málo, tak jsme se mohli těšit na večerní táborák.

Po večeři jsme si tedy chvíli odpočinuli, rozdělali oheň a kdo chtěl, opekl si buřta. Sedmáci hráli na kytary a ukulele a užívali jsme si krásnou atmosféru, kterou může vytvořit opravdu jen večerní táborák.

Ráno už nezbývalo nic jiného, než zabalit si batůžky a po snídani vyrazit pomalu zpátky domů. Výlet se nám povedl, pochroumalo se jen pár prstů a ruček, takže jsme i ve zdraví dorazili zpět ke škole. Jsme rádi, že jsme si konečně mohli užít společný výlet.

Autor: Alice Zápalová