Novinky ve školní knihovně

Novinky ve školní knihovně

04.03.2020

V posledních dnech bylo v naší školní knihovně velmi rušno. Objednali jsme totiž spoustu nových krásných knih, které bylo potřeba roztřídit, zaevidovat a založit.

První stupeň jistě potěší především nová tzv. společná četba, jako např. Hotel Winterhouse, Prevítovi či Táto, kup mi psa.

Co ale považuji za největší „přírůstek“, jsou knihy pro starší čtenáře na 2. stupni, kterých dosud v knihovně nebylo mnoho k zapůjčení. K jejich výběru nám pomohly „seznamy přání“, které sepsali žáci 9. tříd a po konzultaci s kolegyněmi češtinářkami jsme z nich vybraly to, co považujeme pro starší žáky za vhodné a přínosné. Sama jsem byla výběrem dětí překvapena, protože ze seznamů bylo zřejmé, že je aktuálně velice zajímá téma holocaustu, ale také současná poezie. Snažily jsme se jim co nejvíce vyjít vstříc a věřím, že se v knihovně teď uvidíme mnohem častěji, než tomu bylo doposud.

 

V knihovně si nyní můžete zapůjčit např. tyto tituly: Chlapec v pruhovaném pyžamu, Cilčina cesta, Gump – pes, který naučil lidi žít, Nové povídky, Dívka ve vlaku, Přátelé, Jiskra života, Fantastická zvířata, Růže pro Algernon, Gerda, Děvčátko Momo a ztracený čas, Dobrodružství Toma Sawyera a mnoho dalších knih.

Autor: Markéta Marková