Kufrování se čtvrťáky

Kufrování se čtvrťáky

04.03.2020

V týdnu od 17. 2. do 21. 2. se žáci 4. tříd zúčastnili akce Kufrování se čtvrťáky, kterou každoročně pořádá Městská knihovna Rakovník. Jedná se o tradiční únorovou soutěž, jejíž výherci získají účast na Noci s Andersenem.

Z naší školy se zúčastnily všechny tři 4. třídy.

Hned po příchodu do knihovny byly děti rozděleny do čtyř družstev. Každé z nich potom postupně procházelo danými stanovišti a snažilo se získat co nejvíce bodů pro svůj tým. Důležité však bylo i to, jak mezi sebou jednotliví členové komunikovali a spolupracovali.

Úkoly byly celkem čtyři – předvést pomocí pantomimy známé české pohádky, nakreslit a zazpívat vylosovanou lidovou píseň, vyluštit text napsaný „morseovkou“ a přiřadit „vytržené“ stránky k jednotlivým knížkám. Samozřejmostí bylo také rozluštění kódu zámků na kufrech. Nevěřili byste, kolik záhad, otázek a úkolů se do nich vešlo!

Čtvrtek 27. 2. byl dnem vyhlášení vítězů. Ve vestibulu knihovny se sešlo celkem 9 tříd rakovnických čtvrťáků, aby si vyslechly, kdo vyhrál Noc s Andersenem.

My jsme sice nezvítězili, ale i tak nám „naše“ děti udělaly velkou radost tím, s jakým nasazením a chutí do této akce šly.

Na fotky z akce se můžete podívat ve fotogalerii.

Autor: Markéta Marková