Nechť je všechno podle Vašich představ

Nechť je všechno podle Vašich představ

20.12.2019

Představy o ideálních Vánocích máme různé. Pro někoho je zapotřebí zima a sníh, který vykouzlí na střechách domů oblé bílé peřiny.

A usmívající se sněhulák s pořádně dlouhou mrkví. Jiný si neumí představit Vánoce bez sálajícího krbu a nepřetržité šňůry pohádek. K tomu zaručený bramborový salát podle jedinečného rodinného receptu a devatero cukroví. A nemusí se do práce.

Podobné je to s oslavou příchodu nového roku. Pro jedny příležitost ke švejkování někde na horské chatě, pro druhé šance poznat nové lidi. Možnost vidět v televizi nesmrtelného Vladimíra Menšíka, mejdan z Václaváku, Mrazíka a Bohouše…  Ale taky třeba jen den volna navíc, vždyť letošní Nový rok krásně rozpůlí pracovní týden a víkend bude zase o kousek blíž.

Ať už jsou Vaše představy o konci roku jakékoliv, nechť se Vám naplní.

Přeji všem svým kolegyním a kolegům pedagogům, ostatním zaměstnancům, našim žákům a jejich rodičům, bývalým pracovníkům, rovněž našim partnerům - ať máte Vánoce tiché a klidné, ve znamení přátelské atmosféry a v kruhu lidí, které milujete. V novém roce hlavně pevné zdraví a dobrou náladu.

Autor: Karel Folber