1. A na návštěvě ve školní knihovně

1. A na návštěvě ve školní knihovně

18.11.2019

V minulém týdnu jsem ve školní knihovně přivítala vzácnou návštěvu – prvňáčky z 1. A s paní učitelkou Marikou Palivcovou. Děti zde byly poprvé a mým cílem bylo především to, aby to nebylo naposledy :-) .
Děti se zábavnou formou seznámily s pravidly knihovny, dozvěděly se, jaké knihy si mohou půjčit, které jsou vhodnější spíše pro starší čtenáře, ale také to, jak by se ke knihám měly správně chovat. Naši šikovní prvňáčci také vypracovali pracovní list, ve kterém pomohli holčičce najít správnou cestu do knihovny a poté sami navrhli obálku knihy, kterou by si rádi přečetli.  Vznikaly tak krásné ilustrace plné princezen, robotů, zvířat, stromů, ale také známých youtuberů a animovaných postaviček.
Na závěr jsme si řekli, kdy je knihovna pro žáky otevřena a byla vyhlášena soutěž s pracovním názvem „První prvňák z 1. A v knihovně“. S potěšením mohu říci, že účast byla opravdu veliká. První místo však obsadila Barunka Winterová, která také dostala zaslouženou odměnu.
Každý prvňáček si půjčil svoji první knihu a já věřím, že nezůstane jen u té jedné. Vždyť čtení rozvíjí nejen fantazii, ale i slovní zásobu, zlepšuje paměť a přináší uvolnění.
V nejbližší době se přijdou do školní knihovny podívat také budoucí čtenáři z 1. B, na které se už teď moc těším.
 
Jistě stojí za připomenutí, že knihovna je pro děti otevřena vždy v pondělí od 12:45 do 13:25 a také každou středu a pátek během velké přestávky. 
 

Autor: Markéta Marková