Cyklistický kurz na Vojtově mlýně.

Cyklistický kurz na Vojtově mlýně.

31.05.2019

V úterý 28.5. vyrazili nejlepší cyklisti z naší školy na cyklistický kurz. Počasí se ale rozhodlo hned na počátku nám to trochu zkomplikovat.

V tom největším lijáku započala naše cesta. A do toho začaly technické komplikace. Hned na startu jsme zjistili, že jedno kolo má špatné brzdy - vůbec nebrzdilo. Po 15 minutách, kdy se Robert Chytrý snažil kolo opravit a kdy jsme všichni byli mokří, jsme rozhodli, že kolo musí do servisu, a tak nás bylo o jednoho méně. Vyrazili jsme a po pár kilometrech jízdy upadl jednomu chlapci pedál s celou klikou. Snaha opravit to byla marná... A tak nás bylo zase o jednoho méně. Déšť neustával. Ale nikdo neremcal. Jeli jsme, co nám sily stačily. Do tábora jsme přijeli promoklí a zmrzlí na kost, ale úsměvy nám z tváří nezmizely. Jelikož nám odpoledne stále pršelo, udělali jsme jen kratkou vycházku po okoli.

Ve středu nás opět přivítalo deštivé ráno. Vyrazili jsme tedy aspoň v pláštěnách na kratší túru do Čisté. Odpoledne už nepršelo, a tak jsme vyjeli už na kolech. Někteří na Krakovec, ostaní na sv. Huberta.

Ve čvrtek nás probouzelo sluníčko. Obloha byla jasná a nás konečně čekal za odměnu krásný slunečný den. Celodenní výlet mohl začít. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. Cílem nebylo našlapat co nejvíce kilometru, ale užít si pěkný den. Navšívili jsme Kralovice, Mariánský Týnec a spoustu dalších zajímavých míst. Projeli jsme si také Cestu bohů, která byla opravu pěkná a navíc i poučná. Večer jsme pak zakončili den táborákem a opekli jsme si vuřty.

V pátek už jsme pouze sbalili věci, naložili do dodávky a frčeli domů. Sluníčko opět svítilo, takže jsme si zpáteční cestu opravdu užívali.

Celková bilance: ujeli jsme něco přes 140km, ušli jsme skoro 20 km, děti nalítaly v táboře nespočet kilometrů :), 1 píchlá duše, 1 bouchlá duše, nespočet oprav přehazovaček, řetězů a brzd, nekonečno dotazů a úsměvů. Takže jako vždy - KRÁSNĚ JSME SI TO UŽILI. 

Foto zde.

 

Autor: Pavla Pešková