Jedničky z jedničky v Suchomastech

08.10.2018

Vernisáž v Suchomastech

Na svatého Václava se konala vernisáž fotografické výstavy Dobré světlo, pánů fotografů Zdeňků Ledviny a Radvana v kapli krásného zámečku v Suchomastech. Jedná se o místo se speciálním režimem pro klienty s duševním postižením, kousek za Koněpruskými jeskyněmi.

Kaple je do této doby zanedbaná a chátrá. Vernisáž a výstava má spnit dvě úlohy:

1.) Pozvednout obyčejné dny klientům, zaměstnancům zařízení a občanům Suchomast.

2.) Měla by zvednout i zájem krajského zřizovatele k přidání prostředků na její obnovu a restauraci. Sloužila by pak víceúčelově ku prospěchu všech lidí.

Bylo krásné počasí, proto jsme hráli před kaplí v zahradě. Byli jsme sice  v  početním oslabení, ale hrálo se nám pěkně. Klienti byli nadšení, zaměstnanci nás pochválili za krásný zážitek. Dostali jsme výborné dobrůtky napečené klientkami domova.

Pan ředitel nás odměnil také prohlídkou celého zařízení, zahrady, skleníků a přilehlých prostor. Mají to tam moc pěkné. Správci a zaměstnanci se opravdu snaží. Každý se do konce listopadu může na výstavu jet podívat.

Všichni jsme si slavnost užili. Rodiny našich hráček se opět rády viděly. Takže....zase jedna povedená akcička. Děkuji děvčatům za reprezentaci školy.

Mgr. Zuzana Ledvinová

 

 

Autor: Zuzana Ledvinová