Kurzem k přátelství a spolupráci

Kurzem k přátelství a spolupráci

19.09.2014

Kurzem k přátelství a spolupráci

Adaptační kurz se stává na naší škole nedílnou součástí zářijového programu, a tak se i letos šesťáci vypravili na svůj první společný výlet. I v letošním roce se totiž řady našich šestých tříd rozšířily o nové žáky, tudíž je adaptační kurz vhodným prostředkem k seznámení s novými spolužáky. Zároveň pomáhá stmelit kolektiv a vylepšit dosavadní vztahy ve třídách. Šesťáky doplnilo i několik žáků sedmých tříd a s novou třídou se samozřejmě seznamovali i jejich třídní učitelé, kterými jsou letos Martin Borský a Šárka Divišová. Garantem a vedoucím kurzu byl i letos Robert Chytrý.

Letos se kurz uskutečnil na Račím hradu nedaleko Jesenice. Pomocnou ruku si žáci podávali už na cestě při přepravě bagáže, jelikož nám cestu lesem ztížil předchozí vytrvalý déšť. Do cíle jsme však všichni zdárně dorazili, a tak mohl po vydatném obědě začít „stmelovací“ program. Počasí nám přálo, tudíž jsme k aktivitám využili tamní hřiště a blízký les. Program vyplnily různé seřazovací a seznamovací hry a další poznávací zase čas před večerkou.

Druhý den odstartovala vycházka do nedaleké Sosně k lomu a Božímu kameni. Odpoledne opět vyplnily hry a aktivity na téma spolupráce, tentokrát však byly třídy promíchány mezi sebou. Součástí programu byla také příprava táboráku s opékáním buřtů, který večer kurz zakončil.

I letos byla škola úspěšná při podávání žádosti o grant, a tak výdaje na kurz snížila finanční podpora z oblasti prevence města Rakovník.

Autor: Robert Chytrý