Školní výlet 6.A a 6.B

Školní výlet 6.A a 6.B

30.05.2014

Školní výlet 6.A a 6.B

Stmelení kolektivu, vylepšení dosavadních vztahů ve třídě, poznání se navzájem – to byly jedny z hlavních cílů školního výletu ve dnech 26. a 27. května 2014. Výlet byl situován do chráněné krajinné oblasti Džbánsko, konkrétně k obci Pnětluky.

Pro mnohé děti byla obrovským zážitkem už jenom dlouhá cesta vlakem do Konětop. Odkud se pěšky přesunuly do tábora, který je umístěn v nádherném lesním prostředí daleko od obce. Odpoledne pak vyrazily na – pro hodně z nich – dlouhou vycházku na zříceninu hradu Pravda. Do tábora se vracely po naučné stezce s informačními panely, kolem Čertova kamene a několika lesních studánek. To už se těšily na večerní táborák s opékáním buřtů a na samé vyvrcholení výletu – noční hru. Při hledání bludiček si děti dokázaly svoji odvahu, postřeh a rychlost. Pak už je čekala jenom rychlá hygiena a spaní v chatičkách pro čtyři.

Ráno zvládly hygienu, snídani, úklid chatek a vyrazily na cestu na nádraží. Před odjezdem se občerstvily v místním obchůdku a ve vlaku se u nich projevovala dvoudenní únava. Přesto byly výletem nadšeny a už vyzvídaly, zda pojedou i příští rok.

Autor: Robert Chytrý