Výběr čtvrtých tříd se zúčastnil soutěže PRAGUE BASEBALL SCHOOL CUP

17. 06. 2016 | Kategorie: Sport, Soutěže, Sportovní, Škola
Bee ball Praha

Ve středu 15. června se výběr žáků ze čtvrtých tříd zúčastnil turnaje v Bee ballu v Praze.

Bee ball je hra velice podobná baseballu jen s drobnými úpravami pro děti z prvního stupně. Zásadní rozdíl je ve způsobu odpalování, hraje se s pěnovým míčkem, který děti odpalují ze stojanu. V případě správného odpalu hráč běží postupně na tři mety v kruhové výseči, které jsou od sebe vzdáleny 15 metrů, a zpět na domácí metu, kde odpaloval.

Přestože počasí soutěži nepřálo a začátek turnaje byl posunut o dvě hodiny, snažili se naši žáci o co nejdelší odpaly, aby získali body. První zápas se od začátku vyvíjel celkem dobře, i když obě mužstva bojovala s mokrým terénem a občas to na mokré trávě vypadalo jako na kluzišti. Bohužel se nám nepodařilo několik posledních odpalů a zápas jsme prohráli o tři body.

Do druhého zápasu jsme nastoupili proti ZŠ Mikulova. Oba týmy věděly, že jde o vše, vyhrát, nebo jet domů. Zápas jsme začali na pálce a díky tomu se nám podařilo získat nad soupeřem pětibodový náskok, který jsme udrželi až do konečného stavu 13:8.

Třetí zápas začal na suchém hřišti s favoritem turnaje ZŠ Jeremenkova. Přestože jsme se po celý zápas drželi a povedlo se nám i několik „homerunů“, konečné skóre bylo vyšší na soupeřově straně.

V konečném pořadí tak naše škola obsadila 7. místo. Nejdůležitější jsou však cenné zkušenosti, které hráči získali. Děkujeme našemu týmu za reprezentaci školy.

Martin Donát