Školní družina si užívá (hlavní budova)

11. 11. 2021 | Kategorie: Škola, Družina
Tři měsíce spolu

Prvního září jsme nastupili jako noví žáci, školáci. Nezkušení, malinko vystrašení, ale moc natěšení a zvědaví, jaké budou první dny ve škole a ve školní družině. Už je to několik měsíců. Za tu dobu jsme všichni ušli velký kus cesty. Naučili jsme se cestu ze třídy do šatny (nemyslete si, není to úplně snadný úkol), víme kde máme oddělení školní družiny, umíme se rychle obléknout (abychom předběhli druháky v jídelně). V jídelně už sami uneseme tác, dojdeme si pro pití, víme kde sedíme a HLAVNĚ, víme, která paní vychovatelka je ta NAŠE. Neodcházíme s jinou ani nikam jinam :-). 

Ve školní družině si nejraději hrajeme na školu. Nejen na hodinu výuky, ale máme i poradu vedení. Přijde paní ředitelka, paní zástupkyně, paní učitelky, i pan vrátný a pan školník. Paní vychovatelce hrajeme divadlo, vyprávíme příběhy a moc rádi ji honíme a chytáme, když hrajeme hry. Venku si taky rádi hrajeme na zvířátka a plníme úkoly. Teď, když přišlo chladnější počasí, trávíme hodně času v tělocvičně. Vezmeme si tam pastelky a stavebnice a máme to jako veeeelkou třídu. Každý si může najít svůj koutek a být sám. Stihli jsme i několik logochvilek a procvičili pusinky. Občas si zacvičímě i jógu. Když se potřebujeme hodně vyřádit, uděláme si v tělocvičně diskotéku. Paní vychovatelce někdy uvaříme nebo připravíme nákup, ale ne ledajaký....může si vybrat zboží z akčního létáku :-).

Naše největší změna, kterou jsme udělali, není vidět. Naučili jsme se respektovat jeden druhého, naučili jsme se, že ne každý má každý den dobrou náladu. Víme, že jsme všichni jedineční a stále jsme kamarádi. Je důležité se podporovat a pomáhat.

Vzkaz pro rodiče: "V pátek si nás můžete vyzvednout kdy budete chtít, nemusíte čekat na čas 13:00." 

Lenka Perglová