Slunečné a pohodové

Slunečné a pohodové

29.06.2017

Vyučování ve školním roce 2016/2017 je u konce. Snad jako vždy byl konec roku velmi hektický, akce střídala akci, končily některé školní soutěže a programy, na jejichž organizaci se řada učitelů podílela. O to upřímněji bych chtěl všem svým kolegům poděkovat za práci, kterou odváděli v průběhu celého roku. V neposlední řadě pak za trpělivost, která ke kantořině neodmyslitelně patří.

Práce učitele není jednoduchá a má-li se odvádět poctivě, musí být její součástí odpovídající odpočinek. A ten mají učitelé před sebou. Přeji jim, aby v průběhu července a srpna co nejlépe zregenerovali svoje síly a mohli v září znovu naplno naskočit do kolotoče nového školního roku. Přeji dovolenou slunečnou a pohodovou také všem ostatním zaměstnancům, vždyť naše škola, to jsou i vychovatelky školní družiny, asistentky pedagoga, ekonomka, školnice, uklízečky, vrátný...

Pedagogický sbor opouští Mgr. JItka Pazáková, Mgr. Marcela Marvanová a Mgr. Kristýna Fléglová. Všem děkuji za úsilí, které věnovaly vzdělávání žáků. Milé kolegyně, přeji Vám mnoho úspěchů v další etapě života, která již nebude přímo spojena s naší školou, s Jedničkou. Přesto věřím, že se v budoucnu budeme pravidelně setkávat.

Nemohu si odpustit obrátit se ještě jednou na naše deváťáky, kteří se se svými učiteli a mladšími kamarády rozloučili při středeční akci v tělocvičně velmi důstojně. Přinejmenším některé momenty z jejich vystoupení mi zůstanou dlouho v paměti. Deváťáci, přeji si, aby se vám po všech stránkách dařilo. Ať z vás rostou slušní lidé, kteří budou dělat čest sobě, svým rodičům i naší škole, jejímiž jste od nynějška absolventy. Dveře školy jsou pro vás kdykoliv otevřené. Přijďte se na nás podívat, svěřit se svými úspěchy i případnými starostmi, třeba vám dokážeme pomoci.

Také všem ostatním žákům přeji krásné prázdniny plné zajímavých zážitků. Nejlépe v přírodě, na zajímavých místech a v obklopení zajímavými lidmi. 

Děkuji také za vstřícnou spolupráci s naším zřizovatelem, městem Rakovník, který v letošním roce projevil velmi výrazným způsobem zájem o potřeby školy.

Přeji všem příjemné léto

Karel Folber, ředitel školy

Autor: Karel Folber