Cyklistický kurz - 21.-23.5. - Vojtův mlýn

Cyklistický kurz - 21.-23.5. - Vojtův mlýn

25.05.2018

Tak jako loni i letos vyrazili nadšenci kol z druhého stupně na cyklistický kurz na Vojtův mlýn. Počasí bylo objednané, celé tři dny bylo prostě nádherně. 

1. den čekala děti cesta na kole na Vojtův mlýn. Po rozdělení do chatek, se všichni naobědvali a vyrazili na menší cyklovýlet, aby se seználmili s okolím. Během celého dne se mladí cyklisti dovídali informace, jak se pohybovat v terénu, jak správně sedět na kole, který způsob řazení je nejlepší, jak se správně předjíždí a spoustu dalších věcí.

2.den všechny čekal celodenní výlet. Cíl byl pro všechny stejný - Krakovec. Děti byly rozděleny do dvou skupin. První skupina sjížděla celou Javornici až ke Zvíkovci, druhá skupina přes Machův mlýn přímo namířila  ke Krakovci. Večer pak čekal děti táborák a buřty.

3. den už nás jenom čekala cesta domů. A aby i druhá skupina pokořila hranici 100km, udělala celá parta takovou malou zajížďku přes svatého Huberta. Výsledek : 1.skupina 101 km, 2.skupina 125 km. Super. Nikomu se nic nestalo, defekt byl jen jeden, takže vše proběhlo na jedničku.

Velký dík především instruktorům Martině Vorlové a Robertu Chytrému. Přístí rok naviděnou. :)

Foto.

Autor: Pavla Pešková