O pohár ředitele školy, I.stupeň

O pohár ředitele školy, I.stupeň

21.12.2018

Ve čtvrtek 20.12.2018 proběhl v tělocvičně již tradiční florbalový turnaj žáků 3. - 5. tříd. Florbalový turnaj s názvem O pohár ředitele školy se za poslední roky stal již tradicí a tak není překvapením, že se do turnaje přihlásily všechny třídy. Na palubovce jsme tak mohli sledovat žáky 7 tříd. Každá třída vyslala do "boje" nejlepších 10 florbalistů a florbalistek a k vidění toho bylo opravdu mnoho. Žáci bojovali na příč věkovými rozdíly. Podmínkou turnaje je, že na hřišti musí být vždy minimálně jedna dívka a je nutno podotknout, že se holky vůbec neměly zač stydět. Ba naopak. Po většinu času byly klukům více než rovnocennými soupeřkami. 

Turnaj se hrál systémem každý s každým. Takže každý tým měl jistotu 6 zápasů. Jeden zápas trval 8 minut. K vidění bylo mnoho gólů a zajímavých florbalových situací. Občas jsme zahlédli i nějaké ty slzy, ale většinu času jsme měli možnost sledovat obrovskou radost a veselého týmového ducha. Velkou novinkou letošního roku bylo, že kapitány družstev (následně pak možná i manažery a trenéry) se stali deváťáci, kteří se do své role vžili tak, že to kolikrát prožívali více jak děti na hřišti. A celkově tak přispěli k celkové pozitivní předvánoční náladě. 

Všem žákům, kteří se zapojili do florbalových bojů děkujeme a smekáme před jejich výkony. Budeme se těšit na rok další. Již teď bylo znát, že zde mohou vyrůst šikovní florbalisté a florbalistky. 

Konečné pořadí: 

1. 5.A (16 bodů)
2. 5.B (15 bodů)
3. 4.B (13 bodů)
4. 4.A (6 bodů)
5. 3.B (6 bodů)
6. 3.C (3 body)
7. 3.A (0 bodů)

 

 

Autor: Markéta Křikavová