Zapsali jsme si první pětku

Zapsali jsme si první pětku

08.09.2017

Nový školní rok jsme se rozhodli přivítat pohybem. A protože jsme z akce Moje první pětka s Jedničkou stále nabiti energií a radostí, máme pro vás malé ohlédnutí.

Je nádhera pracovat na místě, kde se jakéhokoliv skvělého nápadu chytne někdo další. Když paní učitelka Martina Vorlová přišla s nápadem zapsat si na začátku školního roku trochu jinou první pětku, byli jsme všichni hned pro.

A o jakou pětku tedy šlo? Ve středu 6. září jsme se společně s dětmi sešli u areálu SK Rakovník a společně se rozhodli zdolat pět kilometrů. Po úvodním slovu jsme se rozcvičili pod vedením paní učitelky Pavly Peškové a pak už se společně vydali směrem na Senomaty. Cílem nebylo zvítězit, či doběhnout za skvělý čas. Akci jsme si chtěli především užít s úsměvem na rtech. Účastníci mohli běžet, jít nebo oba tyto styly střídat.

Musíme se přiznat, že hojná účast dětí nás sice překvapila, ale nadšeni jsme především z toho, že se zapojili také rodiče. A první pětku v tomto školním roce si zapsalo i pár čtyřnohých mazlíčků. Pamětní list a samolepku připomínající tuto akci si tak neodnášely pouze děti.

IMG_7851.JPG

Po doběhu padl ze stran učitelů návrh i na poslední školní pětku, takže kdo ví. Možná se uvidíme ještě v červnu. A třeba ještě v hojnějším počtu.

Ještě jednou děkujeme všem účastníkům společného výběhu či procházky na akci Moje první pětka s Jedničkou. Velmi si vážíme především účasti všech rodičů, kteří neváhali podpořit první "pětku" svých dětí.

Více fotek najdete zde.

Autor: Alice Zápalová