Úspěšný školní rok 2017/2018

Úspěšný školní rok 2017/2018

04.09.2017

Prázdniny trvaly 65 dní. Chtělo by se říct, že je to dlouhá doba, ale mnozí mají pocit, že utekly jako voda. Hlavně žáci, pedagogové a ostatní zaměstnanci školy. Právě jim přeji, aby byl nový školní rok úspěšný.

Příspěvek píšu ve chvíli, kdy škola ztichla a opustili ji i ti z žáků, kteří u nás zůstali dnes nejdéle - prvňáčci. Speciálně jim bych chtěl přání úspěšného školního roku tlumočit ještě zvlášť. Dneškem začali číst knihu s názvem Škola, přičemž hned v první z devíti kapitol, které je čekají na základní škole, si osvojí dovednosti, na kterých budou bez přehánění stavět po zbytek života. Osobně věřím, že z letošních prvňáčků vyrostou tak šikovní jedinci, jakými jsou letošní sedmáci. Zmiňuji je z toho důvodu, že právě oni se zásadně podíleli na přivítání svých nových spolužáků tím, že jim zahráli pohádku O dvanácti měsíčkách.

Prázdninové přípravy nového školního roku jely v opravdu vysokých obrátkách. Měli jsme co dělat, aby jsme stihli školu připravit na příchod žáků, kterých je letos opět výrazně víc. Po více než deseti letech počet žáků překročil čtyři sta, což nás samozřejmě velice těší. Jde o vyjádření důvěry, kterou se snažíme nezklamat. Například tím, že nadále rozvíjíme náš vzdělávací program, rozšiřujeme nabídku školních aktivit nebo třeba zvelebujeme prostředí školy. To doznalo během prázdnin zásadní změny, když proběhla dlouho očekávaná výměna oken v hlavní budově, kterou zajistil náš zřizovatel.

Začalo září a jedeme naplno. Konec prázdnin přeci neznamená, že člověk musí odložit volnočasové aktivity, na které byl zvyklý. Právě naopak. Co třeba nastartovat nový školní rok výběhem v rámci akce "Moje první pětka s Jedničkou"? Organizátoři se na vás těší, více informací najdete v samostatném příspěvku.

Ještě jednou přeji všem zaměstnancům školy, žákům i jejich rodičům, ať je nový školní rok klidný a naplněný úspěšnou prací v týmovém duchu.

Karel Folber, ředitel školy

Autor: Karel Folber