Beseda se spisovatelem

Beseda se spisovatelem

29.04.2019

Čtvrtek 25. 4. 2019 a pátek 26. 4. 2019 byl ve znamení ryb a hororů. Že je to divná kombinace? To možná ano, ale jen zdánlivě. Naši školu totiž navštívil spisovatel Jan Opatřil. Jedná se o autora ze Žďáru nad Sázavou, který si splnil svůj dětský sen a dělá to, co ho baví – píše knihy a pořádá autorská čtení v knihovnách, základních školách a kavárnách. Vždy ho fascinovalo tajemno, a jelikož je i vášnivým rybářem, není divu, že v jeho knihách najdeme právě tato témata.

První z uvedených dnů tedy patřil rybám. Konkrétně kaprům. Autor představil žákům 1. stupně knihu  Kapřík Metlík. Sám pan Opatřil o díle hovoří jako o knížce plné lásky a přátelství. Děti se seznámily s hlavním hrdinou, ilustracemi a dostaly možnost zeptat se na vše, co je zajímalo.

V pátek se besedy zúčastnili žáci 2. stupně. Již samotný název „Horové povídky“ v nich vzbuzoval zvědavost. V první části měly děti možnost poslechnout si za zvuku bouřky jednu z hororových povídek a v části druhé o ní přímo s autorem diskutovat.  Prostor na dotazy využili žáci vskutku náležitě – zajímalo je, jak pan spisovatel žije, co ho vedlo k psaní hororů a proč ho tento žánr tolik fascinuje.

Ráda bych upozornila, že knihy Kapřík Metlík, Hororové povídky a Hrůzostrašné povídky budou v nejbližší době k zapůjčení v naší školní knihovně.

Autor: Markéta Marková