Užijte si pěkné prázdniny

Užijte si pěkné prázdniny

28.06.2019

Rozloučení těžké jest, však v něm je život. Jaroslav Vrchlický

Rozdali jsme vysvědčení. Svoje první předprázdninové si odnesli prvňáčci. Na ně i na ostatní žáky teď čekají dva měsíce prázdnin. I na deváťáky. V jejich případě se naopak jednalo o vysvědčení poslední. Vyrostli nám před očima. Z dětí, které ještě nedávno louskaly svoje první slova a sčítaly hrušky s jablky, jsou najednou dospívající lidé, kteří po prázdninách začnou novou etapu svého života. Sice již nebude spojena s naší školou, ale věřím, že budou na svou první velkou školu vzpomínat. Dostali v ní základy vzdělání, zažili chvíle radosti i zklamání, protože ty k životu neodmyslitelně patří, poznali nové kamarády. Slzičky, které při loučení ukáply, snad mimo jiné dokazují, že jim bylo ve škole dobře. Nechť se našim absolventům daří i nadále.

V souvislosti s našimi deváťáky bych chtěl poděkovat všem pedagogům, kteří se podíleli na jejich vzdělávání, nejvíce však přeci jen třídním učitelkám Alici Jendelové a Daně Rabové. Už je to tak zařízeno, že právě na svého třídního učitele člověk většinou vzpomíná nejvíc. Přeji oběma kolegyním, aby si svoje holky a kluky uchovaly co nejdéle v srdcích.

Za to, že školní rok proběhl bez vážnějších potíží, však náleží poděkování všem zaměstnancům bez rozdílu. Užijte si zasloužené volno, načerpejte nové síly, které jsou třeba, aby se dalo pracovat s elánem.

O prázdninách určitě nebudeme zahálet. Těšíme se, že se na začátku července začne ze školního dvora ozývat hluk stavebních strojů. Připravujeme rekonstrukci počítačové učebny. Máme před sebou řadu dalších úkolů, ale popravdě – na další práci v tuto chvíli asi myslí málokdo, protože je 28. června. :-)

Pěkné prázdniny všem.

Karel Folber

Autor: Karel Folber