Ať je školní rok úspěšný

Ať je školní rok úspěšný

27.08.2018

Všem zaměstnancům a rovněž našim žákům přeji klidný průběh školního roku.

Je konec srpna, což je pro učitele (a zřejmě i pro většinu žáků) příležitost pronést trochu otřepanou frázi o tom, že prázdniny utekly jako voda. Blížící se začátek nového školního roku nám sice obchodní řetězce podsouvaly již od poloviny července, ale až nyní lze bez studu popřát s již opravdu se blížícím začátkem školního roku mnoho úspěchů všem - našim pedagogům, provozním zaměstnancům a žákům, co nejméně starostí přeji také rodičům a doufám v dobrou spolupráci s našimi partnery.

Není ničím výjimečným, že školy využívají prázdniny, aby provedly náročnější opravy. V našem případě však byla stavební akce takového rázu, že bylo zapotřebí, aby odborná firma zahájila práce již na začátku května. Souběh prací a výuky nebyl ideální, sluší se na tomto místě poděkovat učitelům, vychovatelkám a žákům za trpělivost. Vidina školy zářící novotou, se střechou, která vodu z budovy odvádí, a ne naopak, nám nelehké dva měsíce „bojových“ podmínek činila snesitelnější. Sluší se také velmi poděkovat našemu zřizovateli, který již druhým rokem, po loňské výměně oken, projevuje nevídaným způsobem zájem o potřeby naší školy. Zvlášť proto, že šlo v obou případech o akce plně financované z městského rozpočtu, což je v dobách, kdy některé obce otálejí s opravami, dokud se jim nepodaří získat dotaci, obdivuhodné.

Úroveň každé školy samozřejmě roste více než s barvou fasády s kvalitou výuky. Součástí naší práce budou i v blížícím se roce zajímavé pobytové akce. Však již za dva týdny vyráží naši šesťáci na adaptační kurz a můžeme prozradit, že pro 2. pololetí připravujeme zahraniční exkurzi, která naváže na letošní návštěvu Anglie. Tradicí je pestrá nabídka mimoškolních aktivit a řada projektů, ať již pokračujících z předchozích let nebo zcela nových. V průběhu září zveřejníme seznam zájmových útvarů, který bude obsahovat kroužky sportovní, umělecké, řemeslné a další, existenci některých umožní projekt Efektivní škola II, který jsme o prázdninách podali a získali tak pro naši činnost částku 1,7 milionu korun. Budeme pokračovat v podpoře polytechnické výchovy a rozvoji školní knihovny, kterou si „pipláme“ již pátým rokem. Zaměříme se opět na logické myšlení a komunikaci v anglickém jazyce. Úkolů bude však mnohem, mnohem více. Těšíme se na spolupráci... 

Prázdniny byly letos opravdu ve znamení slunečného počasí. Říká se, že slunce nabíjí energií a dobrou náladou. Přeju všem, ať vám tato energie vydrží co nejdéle. 

Karel Folber, ředitel školy

Autor: Karel Folber