Poslední informace před odjezdem do Anglie

Poslední informace před odjezdem do Anglie

20.03.2019

Máme pro vás poslední shrnující informace týkajících se dětí, které odjíždí v neděli na poznávací zájezd do Velké Británie.

Sraz je v neděli 24. března  v 15:30 u Staré pošty. Vzhledem k probíhajícím silničním úpravám u Staré pošty, je možné, že se sejdeme o pár metrů dál před budovou Gymnázia. Každopádně nás uvidíte. Čas odjezdu je 16:00 a je daný cestovní agenturou. 

 

Děti s rodiči si podle seznamu najdou svou přidělenou učitelku, která si od nich vezme pas, průkazku pojišťovny, 50 Ł a podepsaný řád kurzu včetně bezinfekčnosti. Bezinfekčnost vyplňuje zákonný zástupce. Na oplátku dostanou šátek, který budou viditelně nosit při skupinových aktivitách. Tyto “týmy” slouží pouze pro rychlou orientaci a spočítání dětí. Všechny aktivity budeme dělat společně. 

 

Pokud vaše dítě pravidelně užívá nějaké léky, odevzdáte u autobusu papírek, se souhlasem, že dítě bere léky samo, či se souhlasem, že léky podává dítěti učitel. 

 

Nezapomeňte, prosím, že děti budou mít až večeři v pondělí 25. března. Důležité tedy je nepodcenit svačinu. Dále dejte dětem eura (mince) na toalety po cestě.  

 

Na informačních schůzkách jste všichni obdrželi seznam doporučených věcí, pro jistotu ještě jednou připomínáme adaptér do UK zásuvky, plastovou krabičku na oběd či svačinu, lahev na pití, teplé a nepromokavé oblečení a boty (pláštěnka je rozhodně lepší než deštník). Ještě jednou upozorňujeme, že není dovoleno brát si s sebou nože, zbraně, kružítka ani hračky, které tak vypadají, návykové látky, cigarety či alkoholické nápoje. 

 V autobusu bude možnost zakoupit k obědu párky za 40,- při obou cestách (tam i zpět i do ČR) či jiné občerstvení, dejte tedy dětem i české peníze.

Pokud víte, že dítě špatně snáší autobus či trajekt, nezapomeňte na kynedril v dostatečném množství (spoustu tipů najdte i zde //www.kinedryl.cz/) Není problém se domluvit s učitelkou na podání kynedrilu. Pokud dítě nepobírá pravidelně léky, nebude mít u sebe žádné jiné léky. Dostatečně vybavenou lékárničku zajišťujeme my učitelé. 

 

Telefonní číslo +420722500986 bude aktivní až od neděle 24. března. V případě posledních nejasností pište na mail alice.jendelova@1zsrako.cz (dostupné i o víkendu s co nejrychlejší odpovědí). 

 

Děkujeme vám za spolupráci a během pobytu určitě sledujte webové stránky a náš facebook, kam se budeme snažit přispívat. 

 

Autor: Alice Zápalová