Šesťáci v roli komiksových scénáristů

Šesťáci v roli komiksových scénáristů

16.05.2019

Ve středu 15. 5. 2019 jsme se s několika žáky z 6.A a 6.B zúčastnili velmi zajímavé, poučné a zároveň zábavné akce v Roubence.  Jednalo se o komiksový workshop pod vedením Daniela Vydry – komiksového scénáristy, který vytvářel komiksy pro časopis Pojď si hrát, připravoval náměty kresleného humoru pro časopisy Dikobraz, Podvobraz, Sorry, Hujer a spolupracoval se studiem Profikomiks.  Co se týče výtvarné stránky, je na místě zmínit též jméno Markéty Vydrové – přední české ilustrátorky dětských knih a držitelky mnoha ocenění u nás i v zahraničí.

V úvodu autor děti seznámil s tím, co vlastně komiks je, co je pro něj typické a jak bychom měli postupovat při jeho tvorbě.

Nejatraktivnější však pro všechny byla praktická část, kdy si sami žáci mohli vyzkoušet roli tvůrce komiksů. Vymýšleli texty do „bublin“, vytvářeli tzv. panely a nacvičovali scénky.

Po prvotním ostychu se děti plně vžily do své role a se všemi zadanými úkoly se popraly na jedničku! No, jak jinak – jsou to přece kluci a holky z Jedničky!

FOTOGALERIE

Autor: Markéta Marková