Poznali jsme neobvyklou tvář Anglie

Poznali jsme neobvyklou tvář Anglie

11.05.2019

Když se řekne Velká Británie, vybaví se vám pochmurná mračna, vítr a déšť. Jenže už několikrát se osvědčilo, že Jednička si umí vybrat počasí.

Po loňském zájmu našich dětí o zájezd do Velké Británie jsme se letos rozhodli to vzít do vlastních rukou a zorganizovat zájezd sami s pomocí cestovní kanceláře. Zájem dětí byl obrovský, takže jsme naplnili celý autobus a věděli, že pojedeme sami.

Rebecca Cusack a Markéta Křikavová vybraly poznávací zájezd bez výuky angličtiny s názvem Anglická riviéra. Nikdo z nás si asi ani ve snu nepředstavoval, že se budeme opravdu cítit jako na dovolené na jihu Evropy. Plánovat takový zájezd se ale musí opravdu dopředu, takže nikdo netušil, že náš čekají ještě nějaké organizační změny (některé ale člověk přijme s láskou a jsou to ty změny s dobrým koncem).

Finálním učitelským doprovodem se tedy staly paní učitelky Alice Jendelová, Šárka Divišová, Barbora Bayerová a Marika Palivcová. Pro lepší a rychlejší orientaci mezi 60 dětmi jsme si je rozdělily do týmů, které nám původně měly pomáhat pouze k rychlému spočítání dětí, ale jsme moc rádi, že díky tomu vzniklo spoustu nových mezitřídních přátelství.

Vyjeli jsme v neděli 24. března a kanál La Manche jsme zdolali na trajektu. Po návštěvě Stonhenge jsme dorazily do Brixhamu, který se stal naším domovem až do pátečního odjezdu. Druhý den pro nás ubytovací zařízení připravilo outdoorové aktivity a odpoledne jsme se vydali do národního parku v Lydfordu.

WhatsApp Image 2019-03-26 at 18.02.12-2.jpeg

Více o našich prvních dnech si můžete přečíst zde.

 Ve středu jsme vyrazili do Plymouth. Navštívili jsme zde akvárium a podívali se, odkud vyplouvala slavná loď Queen Mary. Poté jsme přejeli k ústí řeky Exe a poprvé se kochali sluníčkem na pláži.

Následující den nás čekala procházka po anglické riviéře. Začali jsme na Torquay, kde jsme navštívili Living Coast a viděli krmění tučňáků, tuleně, spoustu druhů ryb i vodních ptáků. Poté jsme se pěšky vydali zpět do Brixhamu podél pobřeží a viděli opravdu nádhernou část anglické přírody.

28-03-2019-anglie-poznavaci-zajezd-den-3-a-4_7.jpg

Fotky z 3. a 4. dne si můžete prohlédnout zde

V pátek nás čekalo opravdu brzké vstávání a přesun do Londýna. Do centra jsme jeli lanovkou s výhledem na velkou část hlavního města. Prohlédli jsme si Tower Bridge, kde jsme byli i uvnitř, dále Tower, Buckinghamský palác, Piccadilly Circus, Trafalgarské náměstí a lodičkou jsme pluli zpět k autobusu.


Fotky z Londýna

V autobuse už pomalu pohasínaly úsměvy, protože vše končilo a my se netěšili domů. Po celou dobu nejenže nepršelo, ale neviděli jsme na obloze snad ani jediný mráček. Počasí tedy tomu pravému bristkému určitě neodpovídalo. Po celou dobu panovala mezi dětmi i dospělými skvělá nálada, moc jsme se nasmáli a přijeli s mnoha zážitky. Za těch pět dnů jsme toho stihli tolik a přitom se nikam nehnali a na vše jsme měli dost času a klidu.

Děkujeme moc za skvělou organizaci cestovní kanceláři CK Barbora Dokoupilová, naší průvodkyni Vendy, svým kolegyním, řidičům, kteří nám na závěr zahráli písničku Simple The Best a samozřejmě všem dětem, které s námi byly. Protože jste opravdu byly nejlepší!

Autor: Alice Zápalová