Animace na Jedničce 16

Animace na Jedničce 16

04.10.2018

Pokračujeme v natáčení krátkých animovaných filmů.

Se začátkem školního roku se začaly pomalu rozjíždět i první vteřiny našich nových malých filmů. 

Všichni více i méně zkušení nebo úplně začínající filmaři se sešli 2. října na 16. pokračování animačních dílen. Milou návštěvou, která také přiložila ruku k dílu, byli i kolegové učitelé z 2. a 3. rakovnické základní školy a Základní školy Lužná . 

Jako vždy, i tentokrát jsme si nejprve povídali, nechali plynout myšlenky a fantazii, aby nás zavedly až k nápadům, podle kterých můžeme vytvořit scénáře. Potom se začaly objevovat první obrázky zkumavek, baněk, ohňů, zkratek a křečků - ano, letošní téma zní: CHEMIE. A proč křečkové? Jsou totiž velmi vynalézaví a zdá se, že proniknou všude.

Jen jedna ze skupin zatím do tajemného světa alchymistů nenahlédla. Děvčata věnovala úsilí lidové písničce Ach, synku, synku - údajně nejoblíbenější písni prezidenta T.G. Masaryka. Převést děj písničky do obrázků nebylo vůbec jednoduché. Ukázalo se totiž, že si jej můžeme vyložit každý trochu jinak. A i to je vlastně důležitá věc, kterou se společně učíme - ocenit nápad druhého, domluvit se na společném cíli a pracovat na něm. 

Všichni se těšíme na další setkání. 

 Fotky

Autor: Martina Vorlová