Používáte Bakaláře?

Používáte Bakaláře?

06.10.2014

Rodiče i žáci mají zajištěn přístup do elektronického systému naší školy. Přečtěte si článek, ve kterém přinášíme přehled základních informací a odpovědi na některé dotazy.

Náš systém

Využíváme software Bakaláři. Zřejmě patří na českých školách mezi nejčastější, přestože zdaleka není bezchybný, ale o tom jste se jistě přesvědčili i vy, uživatelé a návštěvníci webového rozhraní, stejně jako se o tomto faktu v podstatě denně přesvědčují naši učitelé. Pracovat s Bakaláři je sice rutina, ale...

Udržujte si přehled o tom, co chystáme

Bakaláře aktualizujeme v podstatě denně. V přehledech školních akcí, které můžete řadit podle různých hledisek, najdete nejdůležitější školní akce včetně bližšího popisu.

Učivo

Žáci to asi neradi uslyší :(, ale díky systému je těžké vymlouvat se na nepřítomnost ve škole. Nabízíme přehledy výuky, v řadě případů i s domácími úkoly, takže chybějící žáci mohou být v obraze. Stačí znát přístupové údaje. A jak v případě jejich ztráty?

Ztratili jste přístupové údaje do Bakalářů?

Požádejte svého třídního učitele, pomůže vám potřebné vyřídit. Je možné zastavit se také v kanceláři školy. Jde o jedinečnou kombinaci přístupového jména a hesla, kterou je třeba pečlivě uschovat. Pro přístup do webového rozhraní nepotřebujete nic instalovat, stačí jen zmíněné jméno a heslo.

Komunikujeme

Existuje samozřejmě rychlejší způsob, jak rodiče mohou oznámit absenci svého dítěte. Ovšem Bakaláři představují jednu z možností, jak zanechat vzkaz učiteli. Žádná zpráva se nezatoulá, ale - možná je efektivnější zvednout sluchátko či napsat sms... Kromě těchto zpráv máme jako škola možnost organizovat prostřednictvím webového rozhraní ankety a rychle tak zjišťovat potřebné informace.

Knihovna

Naši žáci mohou navštěvovat třikrát týdně školní knihovnu (knihovnice Bc. Barbora Sailerová vás srdečně zve). Přehled výpůjček máte k dispozici rovněž v Bakalářích. Mimochodem, věděli jste, že od 6. do 12. října je týden knihoven?

Známky a absence

Bakaláři někdy bývají nazýváni jako elektronická žákovská knížka. Najdete zde přehledy absence a hlavně v týdenních intervalech aktualizované známky a přehledy docházky. Milí žáci, uznejte tudíž, že za těchto okolností opravdu nemá smysl zapírat rodičům ŽK... :)

Rozvrh a suplování

Rozvrh je v Bakalářích vždy aktuální, a to i v případech, že dojde k jeho změně, která se projeví v přehledu suplování.

Bakaláři na elektronické nástěnce v budově škole

Data v Bakalářích synchronizujeme s elektronickou nástěnkou, která je k dispozici na 1. patře. Informaci jsme přinesli v samostatném článku.

Autor: Karel Folber