Osmáci navštívili přednášku o zdravém životním stylu

Osmáci navštívili přednášku o zdravém životním stylu

17.05.2018

Ve čtvrtek 10. května navštívili žáci 8. A v rámci předmětu pracovní výchovy Dům dětí a mládeže v Rakovníku na velmi zajímavé přednášce o zdravém životním stylu, kterou pořádala Integrovaná střední škola na Jirkově, kde je již mnoho let otevírán obor kuchař-číšník.

Ačkoliv si naši osmáčci mysleli, že vědí, co je pro jejich tělo zdravé a co nikoliv, byli občas velmi překvapeni. Já jsem naopak byla překvapena, kolik z nich vynechává snídani a jí až ve škole. Musím však ocenit jejich pravdomluvnost a přiznání se ke špatným stravovacím návykům.

Kromě přednášky byla součástí programu ochutnávka jídel, rovněž od ISŠ Rakovník, tentokrát však od studentů, která byla pro osmáky velkým lákadlem. Protože jsme navštívili DDM v opravdu teplý jarní den, nejvíce šel na odbyt ovocný salát. Holky si však pochvalovaly i těstovinový salát a zdravé domácí sušenky.

Dalším bodem programu byla duševní hygiena, protože zdravý životní styl není pouze o stravování, ale také o našich dalších aktivitách. Žáci si tak mohli vyzkoušet, jak procvičovat své mozkové závity a dostali k vyluštění několik šifer. Největší výzvou však byl hlavolam. První úspěšný řešitel mohl získat odměnu v podobě fit tyčinky. Osmáci se do toho pustili s velkým odhodláním, ale nakonec nejvíce trpělivosti a umu předvedl Martin Fišer, který hlavolam zvládl jako první a odnesl si tak sladkou, zdravou odměnu.

Děkujeme DDM a ISŠ Rakovník za pozvání, moc jsme si to s vámi užili.

 foto

Autor: Alice Zápalová