Bruslení je mezi dětmi stále oblíbené

Bruslení je mezi dětmi stále oblíbené

15.12.2017

Stejně jako v předchozích letech i letos mohou děti navštěvovat s družinou bruslení na rakovnickém zimním stadionu. Zájem dětí je opravdu velký, a proto se každou středu setkává na ledě mnoho dětí nejen z prvního stupně. Často se dokonce přidají i někteří z rodičů a o zábavu je tedy opravdu postaráno.

Vychovatelky školní družiny vždy připraví dětem pestrý program. Po rozbruslení se vychovatelky věnují těm, kteří s bruslením teprve začínají.  Děti jsou v tomto ohledu velmi šikovné a dělají ohromné pokroky. Je to především tím, že na rozdíl od dospělých k novým věcem přistupují bez zbytečného strachu. Bez otálení se tedy chytnou hrazdiček a každým týdnem vylepšují techniku, tempo a jsou si každou další hodinou strávenou na ledě jistější. Nejoblíbenější aktivitou začínajících bruslařů jsou tzv. buřtíky. A ti zdatnější se buď zdokonalují společně s ostatními, nebo se věnují oblíbenému hokeji.

Vychovatelky se dále věnují aktivitám podporující rovnováhu a koordinaci pohybu, tady zase mezi nejoblíbenější disciplíny patří slalom, kterého se často zúčastní i dospělí. Vychovatelky i rodiče jsou pak od dětí náležitě podporováni. Důležitou součástí je samozřejmě i naučit děti bezpečnému bruslení a ohleduplnosti k ostatním na ledě.

Jsme velmi rádi, že žijeme ve městě, kde máme možnost s dětmi navštěvovat zimní stadion a věnovat se sportovním aktivitám, jejichž rozvíjení považujeme za opravdu důležité.

Autor: Alice Zápalová