Kytarové soustředění 2019 Jedničky z jedničky

05.05.2019

Kytarové soustředění 2019 Jedničky z jedničky

 

Od pátku 26. do neděle 28. dubna jel kytarový kroužek naší školy Jedničky z jedničky na soustředění na Malou Skálu. Letos jsme se opět rozrostli. Celkem nás bylo 24.

Každý den jsme poctivě cvičili jak hru na kytary, tak i zpěv. Čekalo nás totiž vystoupení na Čarodějnicích o dva dny později. Proto jsme sestavili repertoár a zkoušeli hraní i venku. Zjistili jsme tak, že rozlaďování nástrojů jde ruku v ruce s rozdílem teploty v pokoji a zimou venku. Ale tohle znají všichni hudebníci. Pro děti to byl nový poznatek. Inu, fyzika v praxi.

Vedle hraní jsme si užili i bohatý kulturně turistický program.

Navštívili jsme turnovské muzeum, kde jsme viděli unikátní polodradokamy, jejich zpracování- známé po celém světě, šperky a historii šperkařství, expozici života lidí v pojizeří a život na dně praoceánu, který se zde v dávné době rozkládal.

Z muzea jsme jeli do Maškovy zahrady. Zde probíhala akce Český Ráj dětem. Jedná se o pochod Českým Rájem s pohádkovými bytostmi zdejších pověstí. Po pochodu přišel sám král Granát s královnou a družinou pohádkových bytostí mezi nás a přijetím obrovského achátu se ujal vlády nad novou turistickou sezónou 2019.

V doprovodném programu jsme si užili skákací hrady, stánky s dobrotami, upomínkami a IQ rébusy. Viděli jsme velmi unikátní výcvik psů celní správy, kteří vyčmuchali grogy zavřené ve sklenicích, plechovkách, zanořené v kufrech a další různé až neuvěřitelné dovednosti.

Dál jsme se rozdělili do dvou skupin. Jedna si šla užít tobogány a atrakce aquaparku Babylon a druhá IQ landii naproti.

Naprosto okouzleni jsme se sešli večer na ubytovně. Po večeři, k radosti všech dospělých, usnuli jsme velice rychle a tvrdě.

Nedělní ráno nasvědčovalo, že navzdory předpovědi počasí, bude opět docela hezky. Po hraní jsme odjeli do jablonecké korálkárny. To je už náš koloryt, tam prostě "musíme". Dál jsme pokračovali na Kořenov, kde jsme poobědvali v krásném motorestu a doplnili tak "palivo" na mumlavské vodopády v Harrachově.

Ty byly, díky tání posledního sněhu na vrcholcích Krkonoš, abnormně plné dravé vody. Z Čertových ok, jak se říká prohlubním v žulovém podloží dna, by se nikdo nedostal. Ale my jsme byli ukáznění a poslušn,í a tak jsme si smočili jen dva prstíčky a šli jsme dál.

Za splnění vědomostního testu, který nám paní učitelka nechala vyplnit, jsme dostali veliké bublifuky. Chvíli to u Mumlavy vypadalo, že sněží bubliny.

Domů jsme se zastávkou v Mělníku dojeli po dvacáté hodině.

Všichni zdraví, nadšení a spokojení. Už se těšíme na další akci. Bylo nám spolu zase moc fajn. Díky všem rodičům za pomoc , dětem za ukázněnost a celkovou atmosféru.

Děkujeme také městu Rakovník za finanční podporu.

 

Autor: Zuzana Ledvinová