Poslední okénko kalendáře...

Poslední okénko kalendáře...

22.12.2021

⭐ Vážení přátelé naší školy a především krásných knih, ⭐
 
dnešním dnem končí naše společné odkrývání okének adventního kalendáře.
Ráda bych poděkovala všem, kteří jste moje pravidelné příspěvky sledovali buď tady na facebooku, nebo na webových stránkách. Jsem ráda, že naše škola je velmi nakloněna rozvoji čtenářské gramotnosti i podpoře dětského čtenářství – o tom myslím vypovídá i vybavenost naší školní knihovny, spoustu knížek jsem vám zde mohla představit hlavně díky tomu. Věřte mi, že to rozhodně není samozřejmostí na všech školách…
Nedávno jsem četla zajímavý článek, který pojednávala o benefitech čtení. Utkvěla mi v hlavě jedna hezká myšlenka – čtení spojuje i zdánlivě nespojitelné. Celkem dlouho jsem nad tím přemýšlela a představovala si, pro co všechno by právě čtení mohlo být tím pojítkem. Teď už mám představu jasnou. Během uveřejňování kalendáře jsem totiž dostala několik milých zpráv. A to i od lidí, které bych třeba nikdy nepotkala, ale láska ke knihám nás vlastně takto na dálku „spojila“. Tímto zdravím nejen naše příznivce z Rakovníka, ale např. i z Prahy nebo okolí Rožnova pod Radhoštěm 😊
Myslím, že právě tyto maličkosti jsou v životě člověka, především v této nelehké době, strašně důležité – umět někoho pochválit, potěšit milým slovem, ocenit jeho úsilí.
Velice si vážím vaší podpory, milých reakcí, připomínek či nápadů, které jste mi posílali. A pokud někoho náš netradiční kalendář alespoň trochu potěšil či dokonce inspiroval ke koupení nebo zapůjčení knihy, je to pro nás tou největší odměnou a motivací k dalším novým nápadům.
 
🐷 Poslední knížkou našeho kalendáře je Vánoční prasátko z pera autorky Harryho Potterra J. K. Rowlingové. Jde o ryze dětský příběh, který v sobě skrývá mnoho poselství. Poselství o skromnosti, lásce a úctě... Jsem přesvědčena, že se pod vánočním stromkem bude krásně vyjímat! :-)
 
⭐ Dovolte mi, abych vám popřála klidné vánoční svátky ve společnosti hodných lidí a dobrých knih.
 
Za školní knihovnu Markéta Marková
 

Autor: Markéta Marková