Podzim v omáčkovně

Podzim v omáčkovně

20.01.2013

Jak jsme si užili podzim v omáčkovně.

Podzim utekl jako voda, cesty i stráně pokryl sníh, a tak bych vám ráda pověděla, co jsme s ním vlastně v „Omáčkovně“ zažili.

Po zářijovém seznamování sami se sebou, s novým prostředím a také barvami podzimu ať už při vycházkách do okolí školy, či při míchání barev na papíru zčista jasna přiběhl říjen a my se vydali do blízké Roubenky za pohádkou. A nebyla to ledajaká pohádka! Děti si ji za pomoci úžasné paní knihovnice zahrály s figurkami totiž samy. Také si prohlédly krásné loutky ve vitrínách, a nejen to. Mnohé si při hře s molitanovými kostkami vzpomněly na mateřskou školu, jiné přeměnily barevné podsedáky v ledové kry, a pak musely dávat skutečně velký pozor, aby nesklouzly do chladného, byť pomyslného oceánu. Jen ty knihy v knihovně byl oříšek… No, jsou to prostě knihy, a proto se už mnohé děti těší, až budou umět samy číst.

Paní učitelka Míša s dětmi vydlabala strašidelnou halloweenskou dýni, která nás při všech radovánkách hlídala, dokud se z toho sama neunavila.

A pak jsme zažili překvapení. Jednoho krásného dne přicházíme do družiny a tam láká ke hrám i k odpočinku obrovský gauč. Co víc jsme si mohli přát.

Brzy přišel předvánoční jarmark – to přeci nejde nic nevyrobit. A proto jsme nafoukli balonky a tvořili nejrůznější vánoční ozdoby. Pár balonků sice rafinovaně ulétlo, ale neměly žádnou šanci - neposedové. Společně jsme je pochytali - to byla zábava! Prosincové čertovské hemžení nám posléze připomnělo, že se kvapem blíží nejkrásnější svátky v tomto roce.

A proto si přejme a stejné přání máme i pro všechny kolem nás, do nového roku jen to nejkrásnější! (B. Mudrová, vychovatelka ŠD)

fotografie k článku