Lyžařské kurzy pro 1. stupeň

Lyžařské kurzy pro 1. stupeň

29.01.2018

Stejně jako v loňském roce náš první stupeň vyrazil na lyže. Tentokrát jsme změnili lokalitu a oba kurzu proběhly na Božím Daru.

 Jako první vyrazily 1. 2. a 3. třídy. Podle předpovědi nás čekala velká sněhová nadílka. Předpověď se vyplnila, ale sněžení doprovázel silný vítr. Díky sněhové nadílce jsme si každý den mohli užívat lyžování v čerstvém prašanu, pro začátečníky to byly výborné podmínky, protože se nemuseli bát pádu do přírodní sněhové peřiny. Jen ve čtvrtek jsme nemohli vyrazit na lyže, neboť silný vítr zastavil vleky téměř v celých Krušných horách. Zato jsme si užili bobování, koulování, stavění sněhuláků a hradů. Sněhová bouře vyhnala ze svého úkrytu i sněžného muže, který v podvečer navštívil naši chatu. 

Počasí při druhém kurzu 4. a 5. tříd bylo o poznání moudřejší, přesto jsme za celý týden nezahlédli modré nebe. Kolikrát byla mlha tak hustá, že nebylo vidět doslova na krok. Všechny instruktory překvapilo lyžařské umění pokročilých lyžařů a lyžařské nadání pouhých čtyř začátečníků. Samozřejmě došlo i na koulovačku a výlet na známou Ježíškovu cestu. Poslední den výcviku se všichni začátečníci vyvezli na vrchol sjezdovky a několikrát ji bravurně sjeli. Věřím, že si všichni účastníci hory užili. Velké poděkování patří všem instruktorům, zdravotním sestrám a vedoucím, kteří se o svěřené děti výborně postarali i nad rámec svých povinností.

Autor: Martin Donát