Připravujeme na Den Země

02.04.2013

S mottem "Země? Vždyť nám patří, je naším domovem" pořádáme v pondělí 29. 4. 2013 celodenní projekt u příležitosti Dne Země (zajímavé stránky k tématu Dne Země na specializovaném webu nebo na wikipedii).

Je v našem zájmu udržovat dobré podmínky pro život lidí, živočichů i rostlin. Přitom není zapotřebí velkých činů - stačí si dávat malé cíle, vidět kolem sebe krásu, která nám byla poskytnuta, a vážit si jí.

Den Země je den věnovaný Zemi, který se každoročně koná 22. dubna. Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti, 21. března, a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí, a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení.

Na pondělí 29. 4. připravila garantka akce Mgr. Šťáhlavská (muzida@centrum.cz) nejrůznější aktivity, kterých se zúčastní všichni žáci rozdělení dle vlastního zájmu do osmnácti skupin. Chcete-li vědět náplň práce těchto skupin, stáhněte si samostatný soubor, více informací pak naleznete zde.