Slavnostní zakončení projektu Příběhy našich sousedů

Slavnostní zakončení projektu Příběhy našich sousedů

19.04.2024

Ve středu 17. dubna proběhlo v aule ČVUT v Kladně slavnostní zakončení vzdělávacího projektu Příběhy našich sousedů. Zde 12 týmů základních škol z Kladenska a Rakovnicka prezentovalo své příběhy pamětníků, které zpracovávaly od začátku školního roku. Naši školu skvěle a s úctou zastoupily 2 týmy. Saša Treglerová, Adéla Janotová, Tereza Johanidesová, Iveta Linhartová a Tomáš Pešek představili veřejnosti příběh pana Slávka Pilíka. Pokusili se do několika minut vtěsnat vzpomínky pamětníka, které ovlivňovaly jeho život na pozadí dějinných událostí. 

Tomáš Klementovič, Marek Gábor a Radek Novotný připomněli hrdinství předků pana Jiřího Svobody. Jeho sběratelskou vášeň vojenských předmětů a podporu našemu historickému kroužku.

Oba pamětníci žákům složili poklonu a vyjádřili velké poděkování nejen za ztvárnění jejich příběhů, ale také za příjemně strávený čas během celého projektu. A to je hlavní myšlenka této akce - propojování generací, naslouchání jeden druhému, přijímání zkušeností a úcta k předkům a jejich příběhům. 

Děkuji našim žákům za hezké chvíle strávené nad jejich společnou a usilovnou prací, za trpělivost, zodpovědnost a radost, která je během projektu provázela. Vše jste zvládli na JEDNIČKU!

Bc. Eva Janotová 

Autor: Markéta Marková