Olympiáda z AJ 2024

Olympiáda z AJ 2024

29.02.2024

Naši žáci opět předvedli skvělé výsledky.

Dne 28. 2. proběhlo okresní kolo olympiády z anglického jazyka, kde v každé kategorii bylo nad 30 žáků. Je dobré hned říct, že letošní ročník byl extrémně vyrovnaný a pokud by to pravidla soutěže umožnila, tak by na stupni vítězů bylo dokonce více našich žáků. Z naší výpravy se po velice tuhém boji, kde v mnoha případech rozhodoval jediný bod, podařilo Kláře Tesařové ze 7. A skončit na krásném 2. místě. Navazuje tak na výsledek z minulého ročníku, kdy skončila na prvním místě. Bylo by ale velice nefér zmínit pouze žáka s diplomem, protože vynikající a téměř perfektní výsledky předvedli i ostatní žáci naší školy.  

V nižší kategorii se opravdu skvěle předvedla Eliška Petrová ze 7. B, která při své premiéře v soutěži vybojovala 4. místo. Velmi si ho ceníme již nyní a s odstupem času si ho budeme cenit o to víc. Kateřina Studničková ze 6. A se svým výkonem vyšplhala až na 7. pozici. Naše šesťačka tedy zvládla ve své premiéře v soutěži překonat drtivou většinu svých vrstevníků, dokonce i starších žáků ze sedmých ročníků základních škol i gymnázia. I jí patří velký dík. 

Ve vyšší kategorii se tentokrát naši žáci neprobili do ústní části, ale to neznamená, že nezaznamenali úspěch, ba naopak. Kateřina Tůmová z 9. B a David Dvořák z 8. C dokázali nasbírat 59 bodů a Patrik Jágl z 9. A získal 57 bodů. Abychom o to více ocenili jejich výsledek, tak je nutné podotknout, že test byl skládán ze 64 bodů a postupovali žáci s více než 60. Ve vyšší kategorii jsme tentokrát tedy zůstali těsně před ústní částí, když ale porovnáme celkový počet bodů s body našich žáků, tak si nezaslouží nic jiného, než je velice pochválit, protože všichni byli takřka perfektní, dali do toho všechno a nemají se za co stydět. 

Z výše napsaných řádků nám vychází, že úroveň anglického jazyka se neustále každým rokem posouvá, hranice mezi žáky se tenčí, a hlavně že i v té stále těžší disciplíně dokáží naši žáci nejen držet krok, ale rovněž konkurovat ostatním a soutěžit o nejvyšší pozice. Papírový úspěch je jeden ale individuálních úspěchů hned šest. 

Z celého srdce naší výpravě děkuji za jejich píli, odhodlání a nadšení do anglického jazyka. Jsem vděčný, že jste žáky právě na naší škole.  Věřte si, protože po dnešku patříte mezi nejlepší angličtináře na okrese a nepřestávejte v posouvání vlastních hranic. Díky, že Vás máme. 

Petr Divišovský 

Autor: Mgr. Petr Divišovský